Selecteer een pagina

Het bier brouwen tijdens mijn afstudeerproject vond ik leuker dan ik had verwacht. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het proces en wilde maar al te graag een eigen recept proberen te maken. Doordat deze poging naar mijn idee erg succesvol was had ik ook de motivatie om ermee door te gaan. Dit resulteerde in verbeteringen van mijn recept en meerdere nieuwe!

Je bent zelf je moeilijkste klant wordt vaak gezegd. Dit klopt in mijn geval behoorlijk! Ik heb lange tijd onderzocht wat ik goed vind werken voor mijn biertje en wat vooral bij mij past. Ik ben uitgekomen op een combinatie tussen illustratie en fotografie met twee complementaire kleuren. Dit biertje is bedoeld als shout out naar Zeeland waar ik ben opgegroeid en dit heb ik verwerkt in mijn ontwerp.

Zuunug staat voor de “zuunuge Zeeuw” (zuinige Zeeuw). Zeeuwen zouden erg zuinig zijn financieel gezien. Dit biertje is laag in alcohol vandaar de naam Zuunug. Ook steekt het flesje boven het water uit wat een knipoog is naar de Zeeuwse wapenspreuk Luctor et Emergo (ik worstel en kom boven). Daarnaast is het flesje ook omsingelt door water en dit visualiseert ook Zeeland zelf wat omringt is door water.